Seneste opdateringer fra Tandrødderne

2 days ago

Tandrødderne

I dag skulle vi sige farvel og på gensyn til tandlæge Lise, som nu rejser til Grønlands vestkyst til byen Uummannaq “Grønlands hjerte” som ligger 460 km nord for polarcirklen. Her kan Lise forvente omkring 35 minusgrader ❄️ . Lise skal de næste 3 måneder behandle tænder på byens tandklinik. I Grønland er det gratis at gå til tandlæge. Vi glæder os til at Lise vender tilbage til Tandrødderne til maj.
Vi ønsker Lise rigtig god tur
...

View on Facebook

3 days ago

Tandrødderne

Velkommen til ny frivillig hos Tandrødderne. Maria er fra Guatemala og kom til Danmark i marts 2020. Maria er tandlæge og ortodontist (bøjletandlæge) og I Guatamala har hun haft sin egen Klinik hvor hun de sidste 10 år primært har udført ortodontisk tandlægearbejde. Maria blev færdiguddannet tandlæge for 20 år siden, men før hun kan få lov til at arbejde som tandlæge her i Danmark skal hun igennem forskellige faglige prøver, og indtil da har vi tilbudt Maria at hun kan være frivillig hos Tandrøddene og på den måde bibeholde tilknytningen til faget , skabe netværk og styrke sit danske sprog, som hun trods den korte tid hun har været i landet mestre ret flot.
Varmt velkommen Maria i vores team 🦷
...

View on Facebook

2 weeks ago

Tandrødderne

Lige før jul modtog vores koordinator Gitte denne mail fra en tidligere patient , som vi gerne vil dele med jer alle:

”Inden jeg kontaktede Tandrødderne var mine tænder så ødelagte af mit misbrug, at jeg faktisk næsten helt var stoppet med at spise, på grund af smerter. Det resulterede så i at jeg endte med at veje 43 kg og var virkelig syg. Jeg begyndte at isolere mig mere og mere, da folk begyndte at lægge mærke til at mine tænder var blevet så dårlige og mit misbrug tog overhånd.

Jeg var ødelagt og havde ikke ret meget håb for fremtiden eller at mine tænder nogensinde ville blive lavet, jeg havde simpelthen ikke pengene til det.

Efter en tur på hospitalet gik det op for mig at jeg levede på lånt tid, hvis jeg ikke gjorde noget ved mit misbrug.

Så jeg undersøgte mine muligheder og fandt Brydehuset, det virkede som det rette sted for mig.
Og fandt derefter ud af at de samarbejdede med Tandrødderne, så jeg besluttede at ringe til Tandrødderne og fik fat i Gitte. Jeg var meget nervøs og skammede mig over at det var kommet så vidt, men jeg blev mødt lige der hvor jeg var. Uden at blive dømt, med forståelse, medfølelse, oprigtighed, og hjælpsomhed. Jeg var så rørt, at nogle som slet ikke kendte mig, tog imod mig med åbne arme og helt frivilligt havde lyst til at hjælpe mig.

Da Gitte sagde, at de nok skulle hjælpe mig med mine tænder; lige der, i det øjeblik fik jeg håb for at der måske også var en fremtid, et andet liv for mig, på den anden side.

Da jeg møder op til en forundersøgelse, er jeg virkelig nervøs og meget selvbevidst omkring mine tænders tilstand. Jeg led virkelig meget af tandlæge skræk, men blev mødt med forståelse, masser af tålmodighed og rummelighed. Og i løbet af de mange måneder jeg jævnligt kom der, kunne jeg mærke at i takt med at mine tænder blev lavet og mine smerter blev mindre, steg min livskvalitet og min selvtillid blev bedre. Lysten og behovet til at dulme verden med stoffer forsvandt, stille og roligt.

Jeg har været clean siden jeg trådte ind af døren hos Tandrødderne, og de er helt sikkert en stor del af grunden til at jeg stadig er clean den dag idag.

Jeg er i dag langt fra den person der trådte ind hos Tandrødderne for snart halvanden år siden.
Min livskvalitet er meget bedre, jeg har fået min selvtillid tilbage og mit syn på verden er meget mere positivt. Så jeg vil altid huske tilbage på min tid hos Tandrødderne med glæde og huske hvor stor en forskel de har gjort i mit liv. ”

Denne unge kvinde vil gerne være anonym.

På det tidspunkt for nu snart 2 år siden da hun gik til tandbehandling hos Tandrødderne og misbrugsbehandling i Brydehuset, var hun 28 år. Tandbehandling på privat klinik og økonomisk hjælp til tandbehandling var ikke muligt for hende.

Kokain er formentlig et af de stoffer som skaber den største psykiske afhængighed, og som der ikke findes en medicinsk behandling for , som f.eks. antabus for alkohol og metadon for heroin, derfor kræver det en intensiv psykisk behandling for at komme ud af et kokain misbrug.
Den behandling kan du få i Brydehuset, og den er gratis. misbrugsbehandlingen samtidig med tandbehandlingen var det som hjalp denne unge kvinde ud af sit misbrug.

Hos Tandrødderne kan vi efter vores snart 8 års erfaring se hvor stor en forskel det gør for vejen ud af misbrug, at vi implementere tandbehandling i misbrugsbehandling i tæt samarbejde med Brydehusets behandlere, for de borgere som ikke har andre muligheder for at benytte det etablerede tandplejesystem.
Vi håber på at også denne målgruppe i fremtiden vil blive skrevet ind i sundhedsloven til gratis tandbehandling, indtil det forhåbentlig sker ønsker vi hos Tandrødderne fortsat at kunne hjælpe disse borgere. Til det har vi brug for midler til vores drift.

Støt os med et bidrag på MOBILPAY 648008. ALLE bidrag går ubeskåret til Tandbehandling af vores socialt udsatte visiteret til
Tandrødderne.

GODT NYTÅR :-)
...

View on Facebook

2 weeks ago

Tandrødderne

Tandrødderne ønsker alle godt nytår.
2020 har været et år hvor manges hverdag er blevet vendt på hovedet og været mere end normalt uforudsigeligt.
Vi har gennem året der er gået hos Tandrødderne også været presset, men vores frivillige har for de flestes vedkomne mødt ind og behandlet tænder på vores socialt udsatte patienter.
Tak til vores fantastiske team af frivillige Tandlæger, klinikassistenter og tandplejere - I gør sammen en kæmpe forskel for mennesker som er udfordret med daglige både fysiske og psykiske smerter fra tænderne, og som ikke har andre steder at gå hen.
Med ønsket om at 2021 må blive positivt anderledes end det år vi siger farvel til.
GODT NYTÅR
...

View on Facebook

4 weeks ago

Tandrødderne

DONATION 👍 tusind tak til 3M Oral Care for denne donation af dental materialer til brug ved behandlinger af vores socialt udsatte patienter.
Alle donationer gør en forskel, og hjælper med til at vi kan hjælpe flere .
Vi modtaget alle former for donationer kontakt vores koordinator Gitte på mail gitn@balk.dk eller støt os med et bidrag til MOBILPAY 648008
Glædelig jul 🎄
...

View on Facebook

4 weeks ago

Tandrødderne

En solstråle historie her hvor solen ellers er svær af få øje på.
læs med herunder:

Det var svært ikke at blive rørt onsdag i sidste uge da Kim fik sit smil tilbage hos klinisk tandtekniker Nina Dalsgaard i Helsinge. Forud for denne dag har Kim gennem flere måneder været i stolen hos de frivillige hos Tandrødderne til tandbehandling, hvor flere tænder er blevet trukket ud og en del huller lavet. Men da Tandrøddernes økonomi er udfordret indtil vi finder en fond som vil støtte vores hjælpearbejde, har vi måtte stoppe tilbuddet om proteser til vores patienter, og kun tilbyde dem den behandling som vores frivillige kan lave med de materialer som flere firmaer har været så søde at donere til klinikken. Den 6 november lavede vi et opslag omkring Kim her på siden, som Nina straks reagerede på, Nina tilbød at donere proteser til Kim. Det har betydet at Kim nu kan smile igen. At se Kim kigge på sig selv i spejlet, var meget rørende. Kim gik meget glad og smilende ud af døren, og glædede sig til at tage hjem forbi sin mor og vise sit nye smil. Det eneste som ærgrede ham var at han skulle have mundbind på i toget når nu han kunne smile til verden og dem som han mødte på sin vej.

Vi vil rigtig gerne kunne hjælpe udsatte mennesker som Kim, med at få smilet tilbage og ikke mindst den livskvalitet som følger med det, at have tænder at smile med.

Hjælp os.... Årets ord er "Samfundssind", samfundssind er når vi passer på hinanden, samfundssind er også når vi hjælper dem som ikke har det godt, og det har vores sårbare og socialt udsatte borgere som er udfordret med et livslangt misbrug ikke. Ingen vælger at havne i misbrug, der er ofte altid en trist historie bag, som de gerne fortæller hvis vi "gider" at lytte og spørge ind.

Vil du give disse medmennesker en julegave ved at støtte Tandrøddernes arbejde, så send gerne et bidrag. mobilpay til 648008

Du kan løbende følge hvad de indsamlede midler går til her på siden. ALLE bidrag går ubeskåret til tandrøddernes hjælpearbejde.

TUSIND TAK til klinisk Tandtekniker @Nina Dalsgaard i Helsinge
...

View on Facebook

4 weeks ago

Tandrødderne

I dag var sidste åbningsdag hos Tandrødderne inden vi holder juleferielukket. Afbud fra en patient gav tid til en hyggelig stund og snak rundt om bordet. Dagens snak udsprang af spørgsmålet : kommer tiden, eller går den ? Hvad tænker du som læser det .... skriv gerne dine tanker her i opslaget. Vi, Tandlæge Lise, klinikassistenterne Karina og Lis og jeg Gitte klinikkoordinator delte vores svar i, 2 mener tiden går , en at den kommer og en at tiden er.
Det sidste svar er godt i tråd med det digt af Piet Hein her på billedet.
Karina havde taget hækletøjet med, resultatet er disse smukke røde hjerter. Hos Tandrødderne har vi et team af frivillige alle med store hjerter, der gør en forskel. det skal disse være et symbol på. Tak for dem :-)
Vores trofaste klinikassistent gennem snart 8 år hjalp i dag til med at få styr på vores lager af materialer, dental materialer som næsten alle er doneret.
...

View on Facebook

1 month ago

Tandrødderne

Velkommen til ny frivillig. Jane er klinikassistent elev og leder i øjeblikket efter en klinik hvor hun kan færdiggøre sin uddannelse som hun mangler et år i. indtil Jane finder en klinik arbejder hun som vikar som social og sundhedshjælper og som frivillig hos Tandrødderne. ...

View on Facebook

1 month ago

Tandrødderne

Hos Tandrødderne er vi klar til at tage i mod dagens frivillige med lidt morgenbrød hvor vi snakker om dagens patienter og om lidt af hvert .
Er du tandlæge eller klinikassistent og kunne du tænke dig at blive frivillig hos Tandrødderne så kontakt os . Skriv en mail til Gitte på gitn@balk.dk du kan også ringe på 41751015
God dag derude 🦷
...

View on Facebook

1 month ago

Tandrødderne

2 nye frivillige tandlæger Zahida og Dina startede i dag hos Tandrødderne. De blev assisteret af vores 2 erfarne klinikassistenter Lis og Jytte Og superviseret af Tandlæge og formand for foreningen Tandrødderne Parly. Dagens behandlinger var i sær rodbehandlinger og en protese korrektion. Velkommen til Jer.
Har du lyst til at blive frivillig hos Tandrødderne så kontakt vores klinikkoordinator Gitte på mail gitn@balk.dk
...

View on Facebook

2 days ago

Tandrødderne

I dag skulle vi sige farvel og på gensyn til tandlæge Lise, som nu rejser til Grønlands vestkyst til byen Uummannaq “Grønlands hjerte” som ligger 460 km nord for polarcirklen. Her kan Lise forvente omkring 35 minusgrader ❄️ . Lise skal de næste 3 måneder behandle tænder på byens tandklinik. I Grønland er det gratis at gå til tandlæge. Vi glæder os til at Lise vender tilbage til Tandrødderne til maj.
Vi ønsker Lise rigtig god tur
...

View on Facebook

3 days ago

Tandrødderne

Velkommen til ny frivillig hos Tandrødderne. Maria er fra Guatemala og kom til Danmark i marts 2020. Maria er tandlæge og ortodontist (bøjletandlæge) og I Guatamala har hun haft sin egen Klinik hvor hun de sidste 10 år primært har udført ortodontisk tandlægearbejde. Maria blev færdiguddannet tandlæge for 20 år siden, men før hun kan få lov til at arbejde som tandlæge her i Danmark skal hun igennem forskellige faglige prøver, og indtil da har vi tilbudt Maria at hun kan være frivillig hos Tandrøddene og på den måde bibeholde tilknytningen til faget , skabe netværk og styrke sit danske sprog, som hun trods den korte tid hun har været i landet mestre ret flot.
Varmt velkommen Maria i vores team 🦷
...

View on Facebook

2 weeks ago

Tandrødderne

Lige før jul modtog vores koordinator Gitte denne mail fra en tidligere patient , som vi gerne vil dele med jer alle:

”Inden jeg kontaktede Tandrødderne var mine tænder så ødelagte af mit misbrug, at jeg faktisk næsten helt var stoppet med at spise, på grund af smerter. Det resulterede så i at jeg endte med at veje 43 kg og var virkelig syg. Jeg begyndte at isolere mig mere og mere, da folk begyndte at lægge mærke til at mine tænder var blevet så dårlige og mit misbrug tog overhånd.

Jeg var ødelagt og havde ikke ret meget håb for fremtiden eller at mine tænder nogensinde ville blive lavet, jeg havde simpelthen ikke pengene til det.

Efter en tur på hospitalet gik det op for mig at jeg levede på lånt tid, hvis jeg ikke gjorde noget ved mit misbrug.

Så jeg undersøgte mine muligheder og fandt Brydehuset, det virkede som det rette sted for mig.
Og fandt derefter ud af at de samarbejdede med Tandrødderne, så jeg besluttede at ringe til Tandrødderne og fik fat i Gitte. Jeg var meget nervøs og skammede mig over at det var kommet så vidt, men jeg blev mødt lige der hvor jeg var. Uden at blive dømt, med forståelse, medfølelse, oprigtighed, og hjælpsomhed. Jeg var så rørt, at nogle som slet ikke kendte mig, tog imod mig med åbne arme og helt frivilligt havde lyst til at hjælpe mig.

Da Gitte sagde, at de nok skulle hjælpe mig med mine tænder; lige der, i det øjeblik fik jeg håb for at der måske også var en fremtid, et andet liv for mig, på den anden side.

Da jeg møder op til en forundersøgelse, er jeg virkelig nervøs og meget selvbevidst omkring mine tænders tilstand. Jeg led virkelig meget af tandlæge skræk, men blev mødt med forståelse, masser af tålmodighed og rummelighed. Og i løbet af de mange måneder jeg jævnligt kom der, kunne jeg mærke at i takt med at mine tænder blev lavet og mine smerter blev mindre, steg min livskvalitet og min selvtillid blev bedre. Lysten og behovet til at dulme verden med stoffer forsvandt, stille og roligt.

Jeg har været clean siden jeg trådte ind af døren hos Tandrødderne, og de er helt sikkert en stor del af grunden til at jeg stadig er clean den dag idag.

Jeg er i dag langt fra den person der trådte ind hos Tandrødderne for snart halvanden år siden.
Min livskvalitet er meget bedre, jeg har fået min selvtillid tilbage og mit syn på verden er meget mere positivt. Så jeg vil altid huske tilbage på min tid hos Tandrødderne med glæde og huske hvor stor en forskel de har gjort i mit liv. ”

Denne unge kvinde vil gerne være anonym.

På det tidspunkt for nu snart 2 år siden da hun gik til tandbehandling hos Tandrødderne og misbrugsbehandling i Brydehuset, var hun 28 år. Tandbehandling på privat klinik og økonomisk hjælp til tandbehandling var ikke muligt for hende.

Kokain er formentlig et af de stoffer som skaber den største psykiske afhængighed, og som der ikke findes en medicinsk behandling for , som f.eks. antabus for alkohol og metadon for heroin, derfor kræver det en intensiv psykisk behandling for at komme ud af et kokain misbrug.
Den behandling kan du få i Brydehuset, og den er gratis. misbrugsbehandlingen samtidig med tandbehandlingen var det som hjalp denne unge kvinde ud af sit misbrug.

Hos Tandrødderne kan vi efter vores snart 8 års erfaring se hvor stor en forskel det gør for vejen ud af misbrug, at vi implementere tandbehandling i misbrugsbehandling i tæt samarbejde med Brydehusets behandlere, for de borgere som ikke har andre muligheder for at benytte det etablerede tandplejesystem.
Vi håber på at også denne målgruppe i fremtiden vil blive skrevet ind i sundhedsloven til gratis tandbehandling, indtil det forhåbentlig sker ønsker vi hos Tandrødderne fortsat at kunne hjælpe disse borgere. Til det har vi brug for midler til vores drift.

Støt os med et bidrag på MOBILPAY 648008. ALLE bidrag går ubeskåret til Tandbehandling af vores socialt udsatte visiteret til
Tandrødderne.

GODT NYTÅR :-)
...

View on Facebook

2 weeks ago

Tandrødderne

Tandrødderne ønsker alle godt nytår.
2020 har været et år hvor manges hverdag er blevet vendt på hovedet og været mere end normalt uforudsigeligt.
Vi har gennem året der er gået hos Tandrødderne også været presset, men vores frivillige har for de flestes vedkomne mødt ind og behandlet tænder på vores socialt udsatte patienter.
Tak til vores fantastiske team af frivillige Tandlæger, klinikassistenter og tandplejere - I gør sammen en kæmpe forskel for mennesker som er udfordret med daglige både fysiske og psykiske smerter fra tænderne, og som ikke har andre steder at gå hen.
Med ønsket om at 2021 må blive positivt anderledes end det år vi siger farvel til.
GODT NYTÅR
...

View on Facebook

4 weeks ago

Tandrødderne

DONATION 👍 tusind tak til 3M Oral Care for denne donation af dental materialer til brug ved behandlinger af vores socialt udsatte patienter.
Alle donationer gør en forskel, og hjælper med til at vi kan hjælpe flere .
Vi modtaget alle former for donationer kontakt vores koordinator Gitte på mail gitn@balk.dk eller støt os med et bidrag til MOBILPAY 648008
Glædelig jul 🎄
...

View on Facebook

4 weeks ago

Tandrødderne

En solstråle historie her hvor solen ellers er svær af få øje på.
læs med herunder:

Det var svært ikke at blive rørt onsdag i sidste uge da Kim fik sit smil tilbage hos klinisk tandtekniker Nina Dalsgaard i Helsinge. Forud for denne dag har Kim gennem flere måneder været i stolen hos de frivillige hos Tandrødderne til tandbehandling, hvor flere tænder er blevet trukket ud og en del huller lavet. Men da Tandrøddernes økonomi er udfordret indtil vi finder en fond som vil støtte vores hjælpearbejde, har vi måtte stoppe tilbuddet om proteser til vores patienter, og kun tilbyde dem den behandling som vores frivillige kan lave med de materialer som flere firmaer har været så søde at donere til klinikken. Den 6 november lavede vi et opslag omkring Kim her på siden, som Nina straks reagerede på, Nina tilbød at donere proteser til Kim. Det har betydet at Kim nu kan smile igen. At se Kim kigge på sig selv i spejlet, var meget rørende. Kim gik meget glad og smilende ud af døren, og glædede sig til at tage hjem forbi sin mor og vise sit nye smil. Det eneste som ærgrede ham var at han skulle have mundbind på i toget når nu han kunne smile til verden og dem som han mødte på sin vej.

Vi vil rigtig gerne kunne hjælpe udsatte mennesker som Kim, med at få smilet tilbage og ikke mindst den livskvalitet som følger med det, at have tænder at smile med.

Hjælp os.... Årets ord er "Samfundssind", samfundssind er når vi passer på hinanden, samfundssind er også når vi hjælper dem som ikke har det godt, og det har vores sårbare og socialt udsatte borgere som er udfordret med et livslangt misbrug ikke. Ingen vælger at havne i misbrug, der er ofte altid en trist historie bag, som de gerne fortæller hvis vi "gider" at lytte og spørge ind.

Vil du give disse medmennesker en julegave ved at støtte Tandrøddernes arbejde, så send gerne et bidrag. mobilpay til 648008

Du kan løbende følge hvad de indsamlede midler går til her på siden. ALLE bidrag går ubeskåret til tandrøddernes hjælpearbejde.

TUSIND TAK til klinisk Tandtekniker @Nina Dalsgaard i Helsinge
...

View on Facebook

4 weeks ago

Tandrødderne

I dag var sidste åbningsdag hos Tandrødderne inden vi holder juleferielukket. Afbud fra en patient gav tid til en hyggelig stund og snak rundt om bordet. Dagens snak udsprang af spørgsmålet : kommer tiden, eller går den ? Hvad tænker du som læser det .... skriv gerne dine tanker her i opslaget. Vi, Tandlæge Lise, klinikassistenterne Karina og Lis og jeg Gitte klinikkoordinator delte vores svar i, 2 mener tiden går , en at den kommer og en at tiden er.
Det sidste svar er godt i tråd med det digt af Piet Hein her på billedet.
Karina havde taget hækletøjet med, resultatet er disse smukke røde hjerter. Hos Tandrødderne har vi et team af frivillige alle med store hjerter, der gør en forskel. det skal disse være et symbol på. Tak for dem :-)
Vores trofaste klinikassistent gennem snart 8 år hjalp i dag til med at få styr på vores lager af materialer, dental materialer som næsten alle er doneret.
...

View on Facebook

1 month ago

Tandrødderne

Velkommen til ny frivillig. Jane er klinikassistent elev og leder i øjeblikket efter en klinik hvor hun kan færdiggøre sin uddannelse som hun mangler et år i. indtil Jane finder en klinik arbejder hun som vikar som social og sundhedshjælper og som frivillig hos Tandrødderne. ...

View on Facebook

1 month ago

Tandrødderne

Hos Tandrødderne er vi klar til at tage i mod dagens frivillige med lidt morgenbrød hvor vi snakker om dagens patienter og om lidt af hvert .
Er du tandlæge eller klinikassistent og kunne du tænke dig at blive frivillig hos Tandrødderne så kontakt os . Skriv en mail til Gitte på gitn@balk.dk du kan også ringe på 41751015
God dag derude 🦷
...

View on Facebook

1 month ago

Tandrødderne

2 nye frivillige tandlæger Zahida og Dina startede i dag hos Tandrødderne. De blev assisteret af vores 2 erfarne klinikassistenter Lis og Jytte Og superviseret af Tandlæge og formand for foreningen Tandrødderne Parly. Dagens behandlinger var i sær rodbehandlinger og en protese korrektion. Velkommen til Jer.
Har du lyst til at blive frivillig hos Tandrødderne så kontakt vores klinikkoordinator Gitte på mail gitn@balk.dk
...

View on Facebook