Tandrødderne – det er os!

Vi er mange frivillige ildsjæle, som ønsker at hjælpe socialt udsatte mennesker til et liv uden tandsmerter og med at få smilet tilbage. 

Vi er omkring 20 frivillige tandlæger, klinikassistenter og tandplejere tilknyttet klinikken – i alle aldre og med forskellige erhvervsmæssige baggrunde. Derudover har vi også glæde af en frivillig klinisk tandtekniker og it-supporter.

Tandrøddernes patienter

På nuværende tidspunkt er det udelukkende udsatte borgere med aktivt eller tidligere misbrug, og som i en eller anden form har tilknytning til misbrugscentret Brydehuset i Ballerup, der kan komme i betragtning til gratis tandbehandling hos Tandrødderne. Brydehuset behandler borgere fra mange kommuner.

Brydehuset kan kontaktes på 44 77 37 37 eller via hjemmesiden www.brydehuset.dk.

Tandrøddernes historie

Foreningen Tandrødderne blev etableret i 2013 på initiativ af tandlæge Jørgen Lætgaard. I de første 3 år var Tandrøddernes arbejde en del af et projekt omkring tandbehandling af udsatte borgere. Projektet blev finansieret af blandt andet Ballerup Kommune, SATS puljemidler og med fondsbidrag fra blandt andet OAK Foundation.

Siden 2016 har Tandrødderne i tæt samarbejde med misbrugscentret Brydehuset i Ballerup givet vederlagsfri tandbehandling til udsatte misbrugere som et led i deres misbrugsbehandling.

I bestyrelsen sidder tandlæger og klinikassistenter, og formanden for Tandrødderne er tandlæge Parly Jakobsen.

Tandrøddernes Bestyrelse